close
Cooling_Category_r3 (1)

Компанията Arctic е основана през 2001-а година. Тя е производител на компютърни охлаждания най вече за процесори и видеокарти, вентилатори за кутии и термо пасти.

Основана е в Швейцария от Magnus Huber и Gebhard Scherrer. Както подскавзва името, в миналото тя е фокусирана изцяло към компютърни охлаждания. Първоначалното име на компанията е Arctic Cooling, като през 2010-а се преименуват на Arctic.

Фирмата притежава няколко патента за техните вентилатори и дизайн на охлаждане както и специални технологии използвани при направата им, като споделяне на PWM, ниско шумящи ротори, кръстосано охлаждане и анти-вибрационна технология.

  • Freezer – е запазена марка на Arctic използвана за процесорни охлаждания. Като включва както охлаждания с топлинни тръби така и решения в водно охлаждане.
  • Alpine – също е запазена марка на фирмата, като включва процесорни охлаждания от алуминии, както активни така и пасивни.
  • Accelero – още една запазено име. Използва се при охлажданията за видео карти базирани на Nvidia  и AMD чипове. Името се изпозлва както за въздушни така и за водни охлаждания. Обикновенно тези охлаждания са направени за подмяна на съществуващото такова на видео картата с цел за подобрят въжможностите за овърклок и да намалят шума от вентилаторите.

През 2011 компанията започва да произвежда клавиатури, мишки, зарядни адаптери и батерии.

За контакти с фирмата:

Телефон: (626) 961-6437

(852) 3759-7612

Интернет страница: http://www.arctic.ac/

ARCTIC Cooling Inc.
14783 Clark Avenue
City of Industry, CA 91745

ARCTIC (HK) Ltd.
Unit 2304, Nina Tower 2
8 Yeung Uk Road
Tsuen Wan, New Territory
Hong Kong

 

Продукти на Arctic може да откриете и на нашия сайт – Скай Маг

Tags : arcticfreezerохлаждания