close
Новини

Xiaomi представя Mi Air Charge, безжично зареждане от цялата стая

Xiaomi-Mi-Air-Charge-1200×673

Xiaomi представи чисто нова форма на зареждане – Mi Air Charge Technology. Революционирайки настоящите методи за безжично зареждане, Mi Air Charge Technology позволява на потребителите да зареждат дистанционно електронни устройства без кабели или стойки за безжично зареждане. Днес навлизаме в истинска ера на безжично зареждане.

Технология Mi Air Charge – 5W дистанционно зареждане

Основната технология на дистанционното зареждане на Xiaomi се крие в позиционирането на пространството и предаването на енергия. Xiaomi има вградени петфазни антени за смущения, които могат точно да открият местоположението на смартфона. Решетка за фазов контрол, съставена от 144 антени, предава вълни с широчина милиметър директно към телефона чрез формиране на лъча.

От страна на смартфона, Xiaomi също разработи миниатюризирана антенна решетка с вградени „маякова антена“ и „приемаща антенна решетка“. Антената на маяка излъчва информация за местоположението с ниска консумация на енергия. Приемната антенна решетка, съставена от 14 антени, преобразува сигнала от милиметровите вълни, излъчван от кулата за зареждане, в електрическа енергия през токоизправителната верига, за да превърне научно-фантастичното зареждане в реалност.

В момента технологията за дистанционно зареждане Xiaomi е способна на 5-ватово дистанционно зареждане за едно устройство в радиус от няколко метра. Освен това, могат да се зареждат едновременно множество устройства (всяко устройство поддържа 5 вата) и дори физическите препятствия не намаляват ефективността на зареждането.

Бъдещите дневни ще бъдат напълно безжични

В близко бъдеще саморазработената технология за зареждане на Xiaomi също ще може да работи със смарт часовници, гривни и други носими устройства. Скоро нашите холни устройства, включително високоговорители, настолни лампи и други малки интелигентни домашни продукти, ще бъдат изградени по дизайн на безжично захранване, напълно без проводници, което прави нашите дневни наистина безжични.

Това е революционна иновация на безжичното зареждане.
Това също е смел опит да се превърне цялата къща в безжична връзка.
Това не е научна фантастика, а технология.
Това е саморазработената технология за дистанционно зареждане на Xiaomi.