close
Новини

Vivid Bank Germany: Преглед на най-новата онлайн банка в Германия

Vivid-Money

Основана през 2019 г., Vivid Money е 100% онлайн банка, която надгражда работата на настоящите играчи, за да създаде конкурентен продукт, предлагащ минимални такси и вълнуващ пакет за кешбек.

Със седалище в Берлин, Vivid бързо се утвърждава в германския банков сектор. След като току-що си осигури страхотните 15 милиона евро за финансиране от серия А за разширяване и разработване на продукти, ранните признаци са, че компанията бързо ще се превърне в сила сред предизвикателните банки в Германия.

Като млад стартиращ бизнес изглежда в страхотна форма и е амбициозен във визията си да бъде първото решение с пълен набор от услуги за ежедневно банкиране, спестявания и инвестиции.

Но какви са ползите от избора на този новодошъл? Ще задоволят ли Vivid Money всички ваши ежедневни банкови нужди? По-долу се задълбочихме в плюсовете и минусите на Vivid money – надяваме се, че нашият преглед помага да се изясни дали това е германската банка за вас!

Vivid – Основите


Ако въведението по-горе предизвика интереса ви към Vivid, тогава следващата логична стъпка е да получите общ преглед на някои от функциите на тази нова, вълнуваща банкова сметка.

Що се отнася до Vivid Money, в момента имате две опции за акаунт:

  • този акаунт е напълно безплатен за отваряне и поддръжка.
  • 3 месеца безплатно, след което сметката струва € 9,90 на месец.

В тази публикация ще се съсредоточим основно върху безплатния акаунт Vivid Standard, но ще подчертаем къде има забележими разлики / предимства на основния акаунт.

Функции за спестяване на пари


Получавате безплатна немска банкова сметка, която се доставя с безплатна метална дебитна карта Visa. Както при всички съвременни онлайн банки, пълният набор от продукти и услуги на Vivid се управлява чрез удобно и интуитивно мобилно приложение. Дотук добре!

В рамките на вашата сметка Vivid имате така наречените парични джобове, които ви позволяват да разделите парите си на 15 безплатни подсметки, всяка със собствени IBAN.

Истинска отлична характеристика на Vivid’s Money Pockets е, че можете да добавяте различни валути към различни подсметки, което ефективно трансформира вашата сметка в мултивалутна сметка. Докато планът ви позволява да спестите парите си в 40 различни валути, акаунтът предлага огромните 107 валути.

Още по-добре, когато свободно движите валути между паричните джобове, ще ви бъде предложен валутен курс на живо и без ограничения за обмен. Когато сте в чужбина и плащате в чуждестранна валута, средствата автоматично ще бъдат изтеглени от подходящия Money Pocket – и няма да понасяте такси за плащания, извършени в световен мащаб. Това е фантастична функция, ако сте човек, който пътува много и често извършва плащания в чуждестранна валута.

Vivid функции за печелене на пари


Голяма точка за продажба е тяхната обширна програма за връщане на пари. На хартия тази програма изглежда печеливша, като ви дава до 10% кешбек в някои популярни компании и марки, включително LIDL, IKEA, както и абонаментни услуги като Netflix и Amazon Prime Video.

Въпреки че тази програма за кешбек не е неограничена, можете да получавате до 20 евро на месец с и 100 евро на месец с. С Vivid ще получите малко обратно за много от рутинните си месечни плащания.

Освен възможностите за връщане на пари, Vivid също интегрира функционалността за търговия и инвестиции в своето приложение. Това ще ви позволи да използвате приложението Vivid, за да инвестирате в акции на САЩ и ЕС или ETF, без комисионна или на много ниска цена.

Ако винаги сте се плашили от инвестиционни платформи и високи комисионни за търговия, това може да е чудесна отправна точка за изграждане на личен инвестиционен портфейл, включващ някои от най-големите компании в света.

Функции за сигурност на Vivid Money


Неразделна характеристика на всяка банка е нейният подход към сигурността. Що се отнася до опазването на парите ви, изглежда, че Vivid е в крак с най-добрите практики в индустрията – и дори отива по-далеч по отношение на определени функции за сигурност.

По-специално, предлага безплатна, изключително сигурна дебитна карта Visa с всеки акаунт. Ярките карти нямат лични данни върху себе си – без номер на карта, без срок на годност, без CVV код за сигурност, абсолютно празна. Цялата тази информация може да бъде намерена в приложението, което означава, че акаунтът ви е напълно защитен в случай, че загубите картата си.

Вашият акаунт може също така да бъде незабавно замразен и размразен в приложението Vivid, което има широка гама от интегрирани технологии за защита при влизане (пръстови отпечатъци, разпознаване на лица и др.). Също така ще получавате известия за всяка дейност на акаунта, като ви дава пълен преглед на средствата, които идват и излизат от вашата сметка.

Но въпреки че тези функции за сигурност са чудесни за опазване на парите ви, вие също така искате да сте сигурни, че спечелените от вас спестявания с труд са защитени. Гарантира, че парите ви се съхраняват в напълно регулирана европейска банка и са защитени от германската схема за гарантиране на депозитите (до 100 000 евро).

Допълнителни функции на Vivid Money


Ако впечатляващият набор от функции, изброени по-горе, не са достатъчни за запечатване на сделката, ето няколко допълнителни предимства от избора на:

Те предлагат денонощна лична поддръжка на английски и немски език. Още по-добре ще говорите с истински представител на клиента, а не с някакъв чат бот.

Vivid се стремят да защитят поверителността ви и няма да продават вашите данни.

Те предлагат удобна функционалност за анализ, проследяване и бюджетиране, така че да имате ясен преглед на това как, къде и кога харчите парите си.

Можете да добавите вашата Vivid карта към Apple Pay и Google Pay, което ви позволява да извършвате сигурни плащания през вашето устройство.


Ако искате да се регистрирате и да получите безплатна метална карта, както и 5 евро бонус, може да използвате тази препратка.