close
Новини

Microsoft се отказва от поддръжката на Cortana

cortana-die-halo-infinite

Никога няма да е лесно за Microsoft да има гласов асистент на Android, когато Google Assistant е бил там. В началото на 2021 г. поддръжката за Cortana ще бъде прекратена за Android, iOS и няколко малки платформи. Преди няколко месеца Кортана вече беше прекратен в няколко държави, но тази промяна ще бъде глобална.

Cortana все още ще се предлага на Android чрез приложенията Outlook и Teams, но с различен фокус. Уменията на Cortana за трети страни ще загубят поддръжката на 7 септември, който е на малко повече от месец, но пълната поддръжка ще бъде включена до началото на 2021 г. Microsoft ще изпрати карта за подарък от 50 долара на всеки активен собственик на Invoke (всеки, който изпрати поне една гласова заявка на Cortana след 31 юли 2019 г.), а на собствениците на Surface слушалки се предлага и карта за подарък за 25 долара.

Като се има предвид, че Microsoft бавно натяква Cortana, тази новина не идва като огромна изненада, но не можем да не се чудим колко малко хора всъщност използват Cortana на Android.