close
Crypto

Kucoin хакнат за $ 150 милиона в биткойн

79f648ac04bf931b145476a9b7f3e9b4

Ексчейнжа, базиран в Сингапур, потвърди нарушението на сигурността на 25 септември, но не разкри крадената сума.

„Биткойн, ERC-20 и други токени в горещите портфейли на Kucoin бяха прехвърлени извън борсата“, каза Kucoin в актуализация в събота.

Междувременно Bitfinex и Tether, незабавно замразиха комбиниран USDT на стойност 33 милиона щатски долара, за който се подозира, че е част от средствата, разграбени в Kucoin – действие, което предизвика въпроси около влиянието на централизираните платформи.

Паоло Ардоино, главен технологичен директор на двете организации, написа в Twitter, че Bitfinex е замразил $ 13 милиона USDT на EOS като част от хака.

В своята актуализация Kucoin поддържа, че средствата в нейните студени портфейли (офлайн хранилище, което е по-малко податливо на хакове) са безопасни, дори когато горещите портфейли са били засегнати. Kucoin се опита да успокои развълнуваните инвеститори, апелирайки:

Ако някой потребителски фонд е засегнат от този инцидент, той ще бъде изцяло покрит от Kucoin и нашия застрахователен фонд.

Kucoin, която се гордее „като най-модерната и сигурна борса за криптовалута“, заяви, че ще спре депозитите и тегленията, за да проправи път за това, което нарича „задълбочен преглед на сигурността“.

Но тези проблеми изглежда вече се случват, докато хакът беше в ход. Потребителите започнаха да имат трудности с тегленията на 25 септември, много преди борсата да е направила официално съобщение относно нарушението.

На 25 септември от 21:55 ч. (ET), компанията за анализ на вериги Cryptoquant’s Telegram сигнализира подробно, че Kucoin е хакнат. „Обикновено след хакване“, казва Cryptoquant сигнален канал. „Изтичането на BTC се увеличава бързо и след това става нула. От 20:00 UTC на 25 септември отливът непрекъснато е равен на нула. ”

Екипът на Kucoin отхвърли опасенията, твърдейки, че „транзакциите просто са чакали“. По-късно се оказа, че BTC и други токени на стойност около 150 милиона долара са били освободени от борсата.

На този адрес бяха получени над 11 480 етер (ETH), на стойност над 4 милиона долара. Още 146 млн. Долара включват транзакции, свързани с токени като ampleforth, maker, OMG и YFI – всички децентрализирани финансови (дефи) токени. Други включват малко известни цифрови активи като chroma, vid и ocean token.

По-късно главният изпълнителен директор на Kucoin Джони Кю каза на инвеститорите в събитие на живо в събота, че борсата е изключила своя сървър, след като е забелязала, че средствата се преместват от горещите му портфейли.

Интервенцията се провали, тъй като частните пароли за горещия портфейл вече бяха нарушени. След това Kucoin превключи незасегнатите средства на нов адрес. Kucoin е 16-тата по обем в света криптообмен, според данните на Coinmarketcap.