close
Новини

Hyundai Kona Electric

large-37052-2020konaelectric-1564423055

Днес ще ви представим електрическия автомобил на Хюндай

Преглед

Дългият му диапазон на шофиране и оскъдната личност при шофиране правят 2020 Hyundai Kona Electric един от най-добрите електрически превозни средства в продажба днес. Тя споделя основната си структура с бензиновия SUV Kona, но носи уникална предна броня, решетка и специални колела, които всички изглеждат готино и също така спомагат за намаляване на аеродинамичното съпротивление. Kona Electric се нарежда сред други EV-модели на масовия пазар, като Chevrolet Bolt EV, входните модели на Tesla Model 3 и Kia Niro EV, но според нас това е най-добрата стойност сред неговите конкуренти. Hyundai претендира за пробег до 400 километра на заряд и Kona Electric може да презареди акумулатора си доста бързо на 240-волтов контакт или дори по-бързо, използвайки постоянна зарядна станция за бързо зареждане.

Какво е новото за 2020 г.?

Hyundai направи само незначителни промени в Kona Electric за 2020 г. Ограничените и Ultimate модели вече се предлагат стандартно с батерия по-топла система, която спомага за подобряване на времето за зареждане и запазване на диапазона на шофиране при студено време, а Ultimate моделите получават нов 10,3-инчов сензорен екран в купето.

Двигател, трансмисия и производителност

Електрическият мотор с мощност 201 к.с. задвижва предните колела (задвижването на всички колела не се предлага) и се захранва от батерия с мощност 64,0 кВтч. На нашата тестова пътека Kona Electric прескачаше от нула до 100 км/ч за 6,4 секунди, с 0,2 секунди по-бързо от обикновената Kona. Както при обикновената Kona, електрическата версия предлага динамично шофиране динамика, което го прави забавно да се разхождате по усукана двулентова лента.  Освен това той плавно се движи с скоростта на магистралата и се чувства стабилен и устойчив благодарение на тежката батерия, монтирана в пода и произтичащия от това нисък център на тежестта.

Обхват, зареждане и живот на батерията

Агресивното регенеративно спиране позволява истинско шофиране с един педал и спомага за разширяване на обхвата на шофиране до заявените 400 км. Kona Electric може да се зарежда от 110-волтов домакински контакт, но не бихме препоръчали това ежедневно; 240-волтов контакт е най-подходящ за зареждане в домашни условия, а Kona Electric също може да се зарежда в DC бързо зареждаща станция.

Интериор, Комфорт и Багаж

Кабината на Kona Electric е почти същата като тази, открита вътре в колегата му на газ: Изработена е от качествени материали, удобна е и богата на функции. Задната седалка и товарната зона са стегнати, дори по стандартите за кръстосан подкомплект, но тъй като Kona е проектиран от самото начало да побира батерия, вътре в Electric няма по-малко място от стандартния модел. Товарната зона също е идентична с обикновената Kona.

Свързаност

Всички модели се предлагат с инфоразвлекателна система със сензорен екран, включваща Apple CarPlay и Android Auto; базовите модели SEL се предлагат със 7.0-инчов сензорен екран, докато надстройката до Limited добавя 8.0-инчов дисплей. Единственият начин да получите навигация е да отидете за напълно заредения модел Ultimate, но това също добавя голям 10,3-инчов сензорен екран. Аудиосистемата с шест високоговорителя е стандартна, докато моделите Limited и Ultimate идват с осем високоговорител аудио система Infinity, която звучи много по-богато.

Функции за безопасност и помощ на водача

Докато редовният Hyundai Kona се представи добре в краш тестовете, администрирани от Националната администрация за безопасност на движението по магистрали (NHTSA) и Застрахователния институт за безопасност на магистралите (IIHS), Kona Electric не е тестван. Мониторингът на слепи места и автоматичното спиране при аварийни ситуации са стандартни в цялата гама, но адаптивен круиз контрол и технология за откриване на пешеходци се предлагат само на най-добрите модели Ultimate. Основните характеристики за безопасност включват:

  • Стандартно автоматизирано аварийно спиране с предупреждение за сблъсък напред
  • Стандартно предупреждение за заминаване на лентата с помощ за поддържане на лентата
  • Наличен адаптивен круиз контрол и откриване на пешеходци

Гаранция и покритие за поддръжка

Гаранционното покритие на Hyundai е легендарно в този момент, а сега е още по-добро заради скорошното добавяне на тригодишен / 60 000 километра безплатен планиран план за поддръжка. Kona Electric (както и всички други електрически превозни средства само за електрически превозни средства) няма смяна на масло или запалителни свещи, така че безплатната редовна поддръжка включва завъртане на гумите, смяна на въздушния филтър в кабината и множество различни проверки на системата. Съперническите EV-та, като Bolt EV или Model 3, не могат да докоснат стандартните гаранционни предложения на Hyundai. Kia Niro EV предлага подобно гаранционно покритие, но без допълнителна планирана поддръжка.