close
Crypto

Ревю на крипто портфейла Exodus

maxresdefault

Преглед на Exodus Wallet – Ръководство за начинаещи

Exodus е портфейл с няколко валути, който обикновено препоръчвам като портфейл за влизане за начинаещи. В тази публикация ще прегледам различните функции на портфейла и защо мисля, че това е един от най-добрите портфейли наоколо.

Резюме на прегледа на изхода

Exodus е лесен за използване мулти-валутен софтуерен портфейл, който се предлага за настолни компютри и мобилни устройства. Портфейлът се отличава със своя опростен дизайн и превъзходна онлайн поддръжка. Основният недостатък на Exodus е липсата на персонализирани мрежови такси за Ethereum и други алткойни и фактът, че той не е напълно отворен код.

1. Преглед на Exodus

Exodus Movement INC. е основана през 2015 г. от JP Richardson и Даниел Кастаньоли и е със седалище в Небраска . През годините компанията не е отчитала никакво външно финансиране и в момента е активно стреми се да се разшири .


2. Преглед на портфейла Exodus

Exodus е мултивалутен портфейл за настолни компютри и отскоро за мобилен също (iOS и Android). Създателите на портфейли акцентират върху дизайна и потребителския интерфейс, което го прави, според мен, най-привлекателния и лесен за използване портфейл наоколо.

Дори и току-що да започнете с биткойн или криптовалути , пак ще можете да използвате този портфейл без усилие. Exodus е вид продукт, в който се „влюбвате“ още при първото му използване и това е доста рядко в света на криптовалутите.

Exodus навигацията е доста проста и лесна за разбиране, мобилното приложение има само 3 категории:

 • Портфолио – Вижте общ преглед на всички криптоактиви, които държите (както се вижда на снимката по-горе). Също така показва графики на цените за различни активи.
 • Портфейл – Изпращайте или получавайте конкретни монети.
 • Обмен – Exodus има вграден обмен, който ви позволява да търгувате между криптовалути, без никога да напускате портфейла.

Приложението за настолни компютри включва всичко по-горе, както и следните допълнителни раздели:

 • Архивиране – Позволява ви да възстановите паролата на портфейла си или началната фраза на портфейла си.
 • Настройки – Настройки за сигурност и дизайн за вашия портфейл Exodus.
 • Помощ – Гледайте видеоклипове, често задавани въпроси, присъединете се към Slack чат или поддръжка по имейл.
 • App Explorer – & nbsp; Изследователят на приложения разполага с раздел за приложения, който улеснява намирането и използването на крипто приложения в портфейла на Exodus. Тези приложения могат да се използват за печелене на лихва върху вашите монети, залагания и други.

Когато използвате Exodus, частните ключове за вашите криптовалути се съхраняват на вашето устройство (настолен или мобилен). Освен това Exodus е олекотен портфейл, така че няма да е необходимо да изтегляте целия блокчейн на вашето устройство, което прави първоначалната настройка доста бърза.

Понастоящем Exodus е съвместим с Mac, Windows, Linux, iOS и Android. Можете също така сдвоете вашия настолен и мобилен портфейли заедно, така че ще имате контрол върху средствата си и от двете устройства.

Портфейлът е съвместим и с хардуерни портфейли TREZOR , което ви позволява да използвате елегантния интерфейс Exodus със стабилната сигурност на хардуерен портфейл .

Единствената функция, която според мен Exodus липсва, е персонализирана обработка на мрежова такса за Ethereum и altcoins. В момента Exodus разрешава само персонализирани такси за биткойн. За всички останали монети той автоматично определя най-добрата цена, за да достави вашите транзакции възможно най-бързо. Това може да се окаже скъпо, когато мрежата е претъпкана, особено в натоварени мрежи като Ethereum.


3. Поддържани монети

Exodus поддържа повече от 115 криптоактиви ( монети и жетон). Най-забележителните монети, поддържани от портфейла, са:


4. Поддръжка на клиенти и отзиви

Мисля, че това, което привлече най-голямото ми внимание при Exodus, е истинският интерес на основателите към мненията на техните потребители. JP и Daniel (основателите) показват, че са тук, за да останат.

Можете да го видите в лесните за разбиране видеоклипове за поддръжка, които са качили, множеството канали за комуникация, които предоставят на техния сайт, и платформата за директни съобщения до основателите чрез Slack.

Поддръжката може да бъде достигната и директно от портфейла (не само от сайта). Ето всички опции за поддръжка:

При проверка на онлайн отзиви Разбрах, че Exodus получава „Средна“ оценка на Trustpilot. Това включва много поляризирани отзиви, които аплодират портфейла, че е лесен и приятен за използване, или се оплакват от един от двата проблема:

 • Високи такси за транзакции – това е истински проблем във времена на високо използване на мрежата на съответната блокчейн, тъй като по подразбиране Exodus ще определи по-бърза (и следователно по-скъпа) такса за транзакция. Добрата новина е, че Exodus вече поддържа персонализирани такси за биткойни, но не и за други блокчейн като Ethereum все още са
 • Хакове на Wallet – не е сигурно колко от тези рецензии са легитимни и колко не, но е вярно, че Exodus търгува с известна сигурност за удобство на потребителя. Въпреки че тези отзиви за хакове трябва да се приемат с известна доза сол, като най-добра практика никога не трябва да съхранявате големи количества криптовалута в софтуерен портфейл, особено в дългосрочен план.

Като потребител на Exodus мога да кажа, че никога не съм имал сериозен проблем с портфейла и винаги, когато имах заявка или въпрос, винаги получавах бърз отговор.


5. Често задавани въпроси

Сигурен ли е Exodus?

Exodus трябва да бъде толкова сигурен, колкото всеки софтуерен портфейл може да получи. Двете основни функции за сигурност, които портфейлът предлага са

 • Защита с парола за портфейла ви.
 • Автоматично заключване на портфейла след избран период от време.

Exodus също така посочва, че е важно да проверите дали изтегляте портфейла само от надежден източник (т.е. техния уебсайт). Можете да проверите, че изтеглянето ви от Exodus е автентично използване на този процес .

Освен това Exodus не изисква регистрация и компанията няма достъп до вашия частен ключ или информация.

Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че въпреки че Exodus е изграден на много отворен код компоненти , има компоненти на Exodus, които не са с отворен код.

Как Exodus печели пари?

При размяна на активи през портфейла Exodus, Exodus получава малка комисионна от търговията. Можете да прочетете подробно обяснение на Бизнес моделът на Exodus тук .


6. Заключение

Преглеждам много биткойн портфейли и рядко попадам на портфейл, който наистина е изключителен като Изход. За моите лични нужди този портфейл е почти перфектен – „почти“ и не „перфектен“ поради липсата на управление на таксите за алткойни. Новото добавяне на персонализирано управление на таксите за биткойн е стъпка в правилната посока.

Няма съмнение, че ако сте нов в биткойн или криптовалута като цяло, Exodus ще ви позволи лесен достъп.

Имали ли сте опит с Изход? Ще се радвам да чуя за това в раздела за коментари по-долу.