close
Crypto

Crypto.com

crypto.com_

Crypto.com (CDC или Crypto Dot Com) предлага много услуги, които имат нещо общо с криптовалутата. Можете да търгувате с криптовалута на тяхната спот борса, те имат своя собствена крипто дебитна карта в сътрудничество с VISA, можете да печелите пари чрез залагане и можете да кандидатствате за (крипто) заем. В този преглед на Crypto.com ще говорим за популярните услуги, които тази компания предлага.

Историята на Crypto.com

Домейнът Crypto.com е регистриран през 1993 г. и е собственост на Мат Блейз. По това време той беше криптограф и изигра голяма роля за AT&T. Основната му работа беше да използва криптографията като защита за множество компютърни системи.  В момента той е учен от университета в Джорджтаун и член на борда на директорите на проекта Tor.

През 2018 г. Monaco Coin купи домейна, който беше регистриран от Matt Blaze. Компанията използва интелигентна маркетингова кампания, за да маркира Crypto.com. Мисията им е да играят голяма роля при прехода към криптовалута и приемането. Crypto.com използва инфраструктурата на компанията майка и те се опитват да изпълнят желанието на потребителя да плаща безопасно и лесно с криптовалута. Те правят това, като си сътрудничат с VISA. Те не предлагат кредитна карта, а дебитна карта.

В края на 2019 г. компанията стартира своя борса, за да придобие по-голям пазарен дял.

През 2020 г. компанията пусна отделно приложение за портфейл, където потребителят също получава достъп до собствените си частни ключове.

Актуализация 2020: Crypto.com разменя MCO с CRO

Платформата Crypto.com използва два различни токена за платформата, Crypto.com Coin (CRO) и MCO (MCO). През август 2020 г. Crypto.com реши да премахне напълно токена MCO и да замени токена MCO с CRO. Това може лесно да се направи с помощта на съветника в приложението. Имате време до 2 ноември 2020 г., за да изпълните суапа, ако направите това преди 2 септември 2020 г., ще получите 20% бонус. Суапът има фиксиран номер и следователно не подлежи на колебания на обменния курс.

Това също означава, че отсега нататък ще трябва да вземете назаем, да дадете назаем и да използвате вашата CRO, за да се класирате за дебитните карти. Редактирахме нашия преглед на Crypto.com според тази нова информация.

Какво е crypto.com

Универсална платформа, където можете да извършвате плащанията си, но вместо с евро или долар, с криптовалута. Изборът за сътрудничество с VISA е направен умишлено, така че техните клиенти могат да плащат навсякъде и да имат същите права и бонуси като конвенционалния картодържател. Продуктът се доставя по подобен начин като съвременните решения на Fintech. С помощта на приложение можете да направите нещо повече от просто инвестиране в крипто:

 • Печелете CRO с програмата за кешбек (вземете 100% кешбек на вашия абонамент за Netflix, Spotify или Prime, 5% кешбек за всички покупки и 10% кешбек с AirBNB и Expedia)
 • Инвестирайте в криптовалута (спот търговия)
 • Извършвайте плащания в магазини, които приемат VISA
 • Залагане на криптовалута

Освен това това е модерен начин да управлявате парите си. Crypto.com улеснява възможността за работа със съществуващи криптовалути, но компанията има и собствена криптовалута. Освен криптовалута, можете да работите и с обикновени долари или евро. Целта е да се направи възможно най-лесно плащането и да се подобри приемането на крипто.

Защо да изберем Crypto.com?

 • Купувайте, продавайте и плащайте с криптовалута чрез приложението
 • Разширен спот обмен за професионални търговци
 • Крипто дебитни карти, с които можете да получите 1% до 5% кешбек и други кешбекове
 • Залагане на криптовалута с доходност до 18% на годишна база
 • Кредитни заявления за фирми
 • Автоматизирана количествена търговия
 • Портфейли под ваш контрол, където управлявате вашите лични ключове

Как се създава акаунт в Crypto.com?

Можете лесно да създадете акаунт чрез приложението. Попълнете данните си и ще получите заявка за удостоверяване на самоличността ви (това е задължително). Процесът включва даване на вашето пълно юридическо име, идентификационен номер и за проверка на самоличността на идентификационния номер:

 1. Посетете уебсайта (използвайте тази връзка и получете $ 50 от CRO-жетони безплатно).
 2. Въведете вашите реални данни.
 3. Ще получите имейл, който можете да отворите с вашия смартфон и ще ви отведе до приложението.
 4. Инсталирайте приложението и влезте.
 5. Потвърдете профила си, това е автоматизиран процес. Не можете да използвате приложението без потвърждение.

Самият процес на проверка е много прост, но не забравяйте да изпратите ясна картина с правилно осветление. След това обикновено трябва да изчакате няколко часа, до един ден, преди процесът да приключи. Когато процесът приключи, ще получите имейл за потвърждение, че сте приети. От този момент нататък ще имате достъп до приложението.

Как работи Crypto.com?

Вече сте създали акаунт и имате достъп до платформата, сега вероятно сте любопитни как всичко работи. Можете да използвате CDC функциите само когато депозирате кредит, това може да бъде крипто или фиат.

Депозитна валута

Можете да депозирате криптовалута или фиат, като кликнете върху „Прехвърляне“ на началната страница в приложението. Така че, зависи от това какво предпочитате и дали вече държите малко крипто.

Можете лесно да прехвърлите и депозирате крипто в портфейла си на Crypto.com. Един съвет, който можем да ви дадем, е да бъдете внимателни и винаги да проверявате тройно адреса на портфейла и избраната монета. Болезнено е, когато вашата крипто е изпратена на грешен адрес или грешен портфейл. Това ще доведе до загуба на вашата крипто, вие сте вашата собствена банка, помните ли?

Ако все още не притежавате крипто или предпочитате да плащате с евро, долар или лири, това също е възможно. Можете да попълните сметката си чрез банков превод. Вземете под внимание, че това може да отнеме до 5 работни дни.

Търговия с крипто чрез приложението

Купуването на крипто е също толкова лесно, колкото и депозирането на пари по сметката ви. Щракнете върху бутона „Купи“, за да започнете. Ще получите три опции за закупуване на крипто в приложението. Можете да използвате сумата, която е налична във вашия крипто портфейл, можете да завършите плащането с кредитна карта или банкова сметка или да използвате сумата, която е налична във вашия фиат портфейл.

Използването на вашата кредитна карта има 3,5% такса за обработка на покупка. Тези такси са за издателя на картата, а не за Crypto.com. Традиционният банков превод е безплатен, това само не е идеално, ако искате да купите крипто в разгара на момента.

И накрая, важно е да изберете желания метод и да изберете желаната криптовалута. Натиснете бутона, за да купите и сте готови. Продажбата на криптовалута може да стане чрез просто щракване върху бутона „Продавам”.

Печелете пари с крипто залагане

Освен че можете да инвестирате в криптовалута, можете да изберете да оставите Crypto.com да върши упоритата работа, като заемете вашата криптовалута. Използвайки платформата, можете да залагате десетки монети, но родният CRO крипто на платформата ще ви даде най-голяма възвръщаемост.

Възвръщаемостта на залога варира от 1% до 18%, но за да се класирате за най-висока възвръщаемост, трябва да заложите поне 10 000 CRO.

Подобно на BlockFi и други платформи за кредитиране, Crypto.com предлага възможност да оставите парите си да работят за вас. Можете да печелите средно 1% -18% годишно на вашия капитал. Тази възвръщаемост зависи от количеството монети, които сте заложили и за колко време. Лихвата от заложената крипто ще се кредитира на всеки седем дни във вашия онлайн портфейл. Той ще бъде изплатен в същата валута като първоначалния депозит.

До тук това е доста традиционно, тъй като crypto.com работи със система за взаимно кредитиране. Когато мислим за това, тогава можете да кажете, че помагате на някой друг с парите си. Накратко, докато заемате крипто, някой друг заема вашата крипто. Вие сте някаква мини банка. Програмата Crypto.com Earn работи като някакъв CFD, те печелят пари с разликата между разходите за платформата и печалбите от кредитните услуги.

Можете да изберете свой собствен профил на риска, от нисък до висок. Това са опциите, които можете да изберете:

FLEX

Това е най-гъвкавата опция, която ви предлага нисък риск, така че можете да опитате услугата. Можете да го сравните с гъвкав депозит от вашата банка. Заложете монетите си и печелете пари, и теглете във всеки желан момент, гъвкаво и без наказание. В замяна на ниския риск ще получите и нисък лихвен процент.

1 МЕСЕЦ

Използвайте силата на сложните лихви в своя полза. Можете да повишите годишния интерес, като изберете опцията за 1 месец. Планът от 1 месец включва временно заключване на CRO-монетите, което означава, че банката има по-малко рискове и това ще генерира повече лихва от гъвкавата опция.

3 МЕСЕЦА

С тази опция можете да спечелите максималната лихва, която можете да спечелите с приложението Crypto.com. Въпреки че вашата крипто е останала за период от 3 месеца, ще спечелите максималната награда.

Как да стейквате CRO на Crypto.com?

 1. Отворете приложението
 2. Въведете своя ПИН код
 3. Уверете се, че имате минимално количество крипто в портфейла си (този минимум е различен за крипто)
 4. Кликнете в приложението върху логото на Crypto.com (в долната част в средата)
 5. Кликнете върху Печелете
 6. Кликнете върху знака плюс
 7. Кликнете върху криптовалутата, която искате да заложите
 8. Изберете за колко време искате да го заложите (колкото по-дълго, толкова по-висока е възвръщаемостта ви, но и по-висок риск)
 9. Прочетете общите условия и решете сами дали сте добре
 10. Изберете колко искате да заложите и потвърдете това

Лихвата ви ще се изплаща на всеки седем дни. Когато инвестирате 10 000 CRO или повече, ще се класирате за по-висок интерес. 10,000 CRO има стойност от 1650 USD / 1400 евро през 2020 г. Според нас това е доста голяма инвестиция.

Количествена търговия

Подобно на най-сериозните настоящи приложения за крипто инвестиции, Crypto.com предлага на инвеститорите възможността да използват автоматизирана количествена търговия (или по-известна като роботизирана търговия), за да печелят пари. Търговският бот използва машинна стратегия за търговия и работи автоматично в облака без човешка намеса.

Използвайки ефекта на ливъридж и маржин търговията, това може да увеличи печалбите ви. Но можете да загубите и много пари.

Количествената търговия е част от кодиран софтуер, който използва сложни математически модели, за да определи кога трябва да се купува или продава криптовалута. Чрез анализ на историческото развитие и реагиране на синхронни пазарни сигнали. Тъй като целият предмет е много сложен, съветваме ви да направите много изследвания по този въпрос. За да улесним този преглед на Crypto.com, избрахме да не навлизаме по-задълбочено в този материал.

Накратко, можете да изберете да отворите спестовен депозит, но също така можете да изберете да генерирате повече пари с вашата крипто.

Какви са рисковете на Crypto.com?

Подобно на повечето крипто платформи, Crypto.com също така гарантира, че тяхната сигурност се актуализира често. Те използват както студени портфейли (офлайн), така и горещи (онлайн) съхранение. 100% от криптовалутите от потребителите се съхраняват офлайн в хладилно хранилище. Което означава, че на теория не можете да стигнете до портфейла си без интернет връзка. Crypto.com отива една стъпка по-далеч, що се отнася до сигурността, чрез стратегическо партньорство с Ledger, световен лидер в блокчейн решенията. Ledger интегрира своята технология с много подписи, Ledger Vault, към платформата Crypto.com. Всички потребители могат да се възползват от най-съвременната сигурност.

Освен това Crypto.com има застраховка за хладилно съхранение, за да се предпази от директна загуба или кражба. Това покритие осигурява финансов буфер от максимум 100 милиона щатски долара в най-лошия случай, накратко валутите ви са покрити. Имайте предвид, че това се отнася само когато Crypto.com е хакнат. Когато някой има достъп до вашия акаунт, тъй като вашата собствена сигурност е слаба, вие губите всичките си средства.

Въпреки че хладилното съхранение предлага допълнителни мерки за сигурност, все още има портфейли, необходими за улесняване на достъпността, така че клиентите да могат да изтеглят монетите си без забавяне. Запазени са и съхранените фиат валути. Crypto.com защитава фиатната валута на своите потребители, като съхранява тези средства в сигурни и регулирани банкови сметки, което предлага множество предимства по отношение на сигурността.

Когато сте например американски гражданин, вашите средства в щатски долари са покрити за максимум 250 000 щатски долара поради застрахователно покритие на FDIC. Освен това потребителят запазва собствеността върху фиатните средства, които се съхраняват на тази банкова сметка.

Такси Crypto.com

Глобално казано, вие получавате възнаграждение за количеството монети, което ще заложите. Ще получите привилегии според това на кое ниво сте. Това може да е различно за всички, можете да научите повече за това на официалния им уебсайт.

Ние посочихме таксите Crypto.com за инвестиционния раздел само в този Crypto.com преглед. Има и повече (например специфични допълнителни разходи и такси за използване на дебитната карта.

При търговия с Crypto Invest няма да се начисляват такси за влизане или излизане на позиция. Те обаче начисляват дневна такса за цялата печалба. В този момент е безплатно да използвате Invest, но това може да се промени в бъдеще.

Вие плащате такса от 9% над печалбата си, когато залагате 10 000 CRO или повече, когато залагате по-малко, тогава плащате такса от 18%.

Те удържат такса за успех върху печалбите ви, без да докосват първоначалния ви депозит. Когато например сте започнали със $ 100 и сте спечелили $ 5 в същия ден, ще удържаме $ 0.90, което е 18%.

За потребители с 10 000 или повече заключени в CRO залагания, Crypto.com удържа първоначална такса от 9%. Таксите се изискват на всеки 24 часа в 00:00 UTC или когато изтеглите (част от) парите си.

Безопасен ли е Crypto.com за използване?

Разглеждайки протоколите за сигурност, бихме могли да заявим, че Crypto.com е безопасна платформа. Можете да разгледате партньорството между Crypto.com и Ledger и VISA като знак за техния ангажимент да предлагат на своите потребители услуга от световна класа.

YouTube е друг отличен източник, който показва легитимността на Crypto.com. Има много видеоклипове на потребители, които активно купуват със своята карта CRO VISA, които показват, че Crypto.com изглежда прави това, което са обещали да направят. Целият екип е публикуван с име и фамилия на техния уебсайт. Можете точно да видите кой стои зад компанията. Те непрекъснато изграждат платформата и предоставят нови функции.

Що се отнася до развитието, бихте могли да заявите, че компанията е почти толкова развита, колкото Binance, но с по-малък екип. Бързо се адаптира към търсенето на пазара.