close
Новини

Boston Dynamics предлага план за логистични роботи още през следващата година

boston-dynamics-spot

Boston Dynamics е само на месеци от обявяването на своя подход към логистиката, в която се стреми да влезе, след като докаже способността си да изгражда роботи в мащаб.

Неотдавнашната комерсиализация на Spot, универсалният четириног робот, който е далечен потомък на прочутото Голямо куче, показа на Playter и компанията, че има огромно търсене за това, което предлагат.

„Не бяхме сигурни какви точно ще бъдат целевите планове“, призна той и изглежда, че не го направиха и клиентите, които заедно са закупили около 260 от роботите на цена от 75 000 долара и сега активно изграждат свои собствени добавки и специфични за индустрията инструменти за платформата. И цената не е възпираща, каза той: „Като индустриален инструмент това всъщност е доста достъпно. Но ние бяхме много агресивни, харчихме много пари, за да се опитаме да изградим достъпен начин да произведем това, и вече работим по начини да продължим да намаляваме разходите. “

Глобалната пандемия също помогна да се създаде усещане за неотложност около роботите като алтернатива или увеличаване на ръчния труд.

„Хората осъзнават, че наличието на физически аватари за себе си, за да могат да присъстват дистанционно, може да е по-важно, отколкото си представяхме преди“, каза Плейтър. „Винаги сме смятали роботите за способни да влизат в опасни места, но сега опасността е предефинирана малко поради COVID. Пандемията ускорява усещането за неотложност и, мисля, вероятно отваря видовете приложения, които ще изследваме с тази технология. ”

Сред специфичните приложения на COVID, компанията е отправяла заявки за сътрудничество за дистанционно наблюдение на пациентите и автоматична дезинфекция с помощта на Spot за пренасяне на аерозолен спрей през съоръжение. „Не знам дали това ще бъде голям пазар занапред, но сметнахме, че е важно да се реагира по това време“, каза той. „Отчасти поради чувството за задължение към общността и обществото, че правим правилните неща тук.“

Едно от най-ранните приложения за успешно мащабиране беше, разбира се, логистиката, където компании като Amazon възприеха роботиката като начин за увеличаване на производителността и по-ниски разходи за труд. Boston Dynamics е готова да скочи на пазара със съвсем различен робот – или по-скоро роботи – предназначени да помагат за преместването на кутии и други подобни на кутии елементи по много различен начин от практичния в момента метод на „автономна палета“.

„Имаме големи планове в логистиката“, каза Плейтър. „Ще имаме някои вълнуващи нови логистични продукти, които ще излязат през следващите две години. Сега имаме клиенти, които правят доказателства за концептуални тестове. Ще обявим нещо през 2021 г., точно това, което правим, и ще имаме продукт на разположение през 2022 г. ”

Компанията вече предлага Pick, по-традиционна, стационарна система за бране на артикули и те работят върху следващата версия на Handle, подобен на птица мобилен робот, който може да грабва кутии и да ги премества, докато заема сравнително малко място – не повече от човек или двама изправени. Тази мобилност му позволява да разтоварва неща като товарни контейнери, камиони и други ограничени или по-малко предвидими пространства.