close
Хардуер

27-инчовият 4K IPS монитор на LG от 144Hz на LG вече е наличен

dims

LG пуска 4K IPS геймърските монитори, разкрити преди CES тази година един по един, а най-новото, което се предлага за закупуване, е 27-инчовият му модел UltraGear. Освен че има 4K резолюция и Nano IPS панел, който е известен с това, че има по-добри цветове и ъгли на видимост в сравнение с другите LCD технологии, моделът (27GN950) има и 1 милисекунда сиво-сиво пикселно време за реакция. Що се отнася до времената за реакция на пикселите, колкото по-ниска е стойността, толкова по-малки са шансовете за призрачен монитор – и 1ms е най-ниският, който може да премине.

Компанията обявява модела като „първия в света 4K IPS 1ms GtG монитор“, тъй като успешният модел 1ms GtG няма 4K резолюция. Нейният спецификационен лист също изброява 144Hz честота на опресняване, поддръжка на DisplayHDR 600 и 2 HDMI порта. За съжаление не идва с USB-C порт, но има NVIDIA G-SYNC съвместимост, което намалява шансовете за разкъсване на екрана и затъване на дисплея. Вицепрезидентът на NVIDIA Kaustubh Sanghani каза в изявление: „Радваме се да предложим NVIDIA G-SYNC съвместима поддръжка на най-модерния модел на LG UltraGear досега. Геймърите ще бъдат раздути от отзивчивостта и реалистичните визуализации, когато играят най-новите компютърни игри, които разполагат с проследяване на лъчи в реално време, захранвано от технологията GeForce. ”

Въз основа на продуктовата страница, която излезе по-рано тази година, мониторът няма да е евтин: ще ви върне поне $ 800, в зависимост от региона. Mоделът ще бъде наличен от днес на ключови пазари в Европа, Северна Америка, Азия и други региони чрез местни търговци на дребно.