close
Crypto

10-години затвор за покупка/продажба на криптовалута в Индия

Bitcoin-Jail-1

Всеки в Индия, който се занимава с криптовалути, ще бъде изпратен в затвора за 10 години, се казва в предложението на проекта за забрана на криптовалутата и регулиране на официалната законопроект за цифровата валута, 2019. Според доклад на Bloomberg Quint, наказанието е приложимо за тези, които „копаят, генерират, задържат, продават, прехвърлят, при сделки с криптовалути пряко или косвено.“

Това хвърля всякакви надежди криптовалутата в крайна сметка да бъде регулирана в Индия.

Този ход със сигурност ще затегне възела за тези, които се опитват да сключат сделки с криптовалути. Това идва и като неуспех за различни платформи за търговия с криптовалути в Индия, които с нетърпение очакват положителна стъпка в полза на криптовалутите от правителството.

Секретарят по икономическите въпроси Субхаш Чандра Гарг ръководи групата, която подготвя законопроекта. Съобщава се, че групата има редица членове на Индийския съвет за ценни книжа и борси (SEBI). Освен това тя включва представители на разследващите агенции и Централния съвет за преки данъци (CBDT).

„Ако поведението е наказуемо съгласно някой друг закон, този закон ще бъде в допълнение, а не като дерогация от такъв закон“, в статията се цитира проектът, който предлага наказанието за потребителите на криптовалута.

Докато проектът предлага строги действия срещу хора, които се занимават с криптовалути, той също така се застъпва за въвеждане на официална цифрова валута за Индия. „Цифровата рупия“ ще бъде въведена след консултация с централния съвет на Резервната банка на Индия (RBI).