close
Crypto

Топ 20 крипто-монети към юни 2020

top-20-cryptos

Bitcoin Bitcoin (BTC) – 1

Биткойн е топ криптовалутата от 2009 г. насам. Той е създаден от Сатоши Накамото и предаден на обществото. За което неимоверно му благодарим. Въз основа на биткойн кода бяха създадени много други криптовалути.

Ethereum Ethereum (ETH) – 2

Ethereum е най-големият блокчейн за интелигентни договори. Добре известен е с многото ERC20 маркерни проекти, които се изпълняват по тази верига. ERC20 жетоните са били използвани многократно за финансиране на разработването на идеи за проекти, базирани на blockchain. Тази криптовалута може да се добива с графични карти. Основният разработчик на Ethereum е Vitalik Buterin от Русия. Силата на ethereum е, че всеки разработчик може да програмира свой собствен интелигентен договор на този Blockchain, без да е необходимо да използва собствената си криптовалута.

Tether Tether (USDT) – 3

XRP XRP (XRP) – 4

Bitcoin Cash Bitcoin Cash (BCH) – 5

Bcash е разклоненie на биткойн. Много пъти той също е кръстен Bitcoin Cash и някои хора продължават да казват, че това е истинският биткойн. Монетата няма нищо особено в сравнение с други алтернативни монети.

Bitcoin SV Bitcoin SV (BSV) – 6

BSV е разклонен от Bcash, което от своя страна е разклонено от bitcoin. SV означава Sathoshi Vision. Форка се проведе в края на 2018 г. Тази монета е просто още една алт монета за миньори. И това определено не е истинският биткойн.

Litecoin Litecoin (LTC) – 7

Намерението на екипа на Litecoin е да създаде монета до bitcoin, където bitcoin е злато, litecoin е сребро. Litecoin е от 2011 г. и има добра общност и добър екип за развитие. Определено това е монета, която ще остане с нас дълго време. Приемането на Litecoin е почти толкова високо, колкото биткойн. Можете да търгувате с litecoin на много борси, не само в биткойни двойки, но и да търгувате срещу много други криптовалути.

Binance Coin Binance Coin (BNB) – 8

Тази монета е тясно свързана с Binance Exchange. Binance е един от най-големите обемните борси за търговия с криптовалути и ETH маркери. Тази криптовалута се използва в много пазарни двойки на Binance Exchange.

 EOS (EOS) – 9

Cardano Cardano (ADA) – 10

Cardano разработва платформа за интелигентни договори. Тя се стреми да предостави по-усъвършенствани функции в сравнение с други разработени преди това протоколи. Това е първата блокчейна платформа за криптовалути, направена с научна философия и ориентиран към изследователския подход подход. Големият екип за развитие се формира от колектив от експертни инженери. Cardano също е написан от нулата на Haskell, функционален език за програмиране.

Tezos Tezos (XTZ) – 11

Tezos стартира с ICO като ERC токен, който събира 232 милиона долара стойност. По-късно бе създаден блокчейн за собствения проект.

Crypto.com Coin Crypto.com Coin (CRO) – 12

Stellar Stellar (XLM) – 13

Chainlink Chainlink (LINK) – 14

UNUS SED LEO UNUS SED LEO (LEO) – 15

Monero Monero (XMR) – 16

Криптовалута Monero (XMR) е фокусирана върху поверителността, която не се основава на кода на Bitcoin. Monero има за цел да бъде гъвкав и непроследим цифров носител за обмен. Той по същество има по-висока степен на поверителност от биткойн или някой от различните му вилици. Стартира на 18 април 2014 г. Monero е частна, сигурна, непроследима, децентрализирана цифрова валута. Вие сте вашата банка, контролирате средствата си и никой не може да проследи вашите преводи, освен ако не им разрешите да направят това.

TRON TRON (TRX) – 17

Huobi Token Huobi Token (HT) – 18

Neo Neo (NEO) – 19

Neo е платформа криптовалута, проектът стартира през 2014 г. и през 2016 г. основната мрежа стана живот. Много пъти ще прочетете, че NEO е китайският Ethereum. Всичко започна под името Antshares и бе преобразувано в NEO през 2017 г. В началото имаше 100 милиона монети и сега печелите повече монети, като ги залагате.

HedgeTrade HedgeTrade (HEDG) – 20