close
Новини

Следващото поколение мемори карти ще бъдат по-бързи от SSD

Choices

Картите с памет сега се считат за остарели, но те все още са високо ценени от фотографите на DSLR фотоапарати и кино операторите.

Асоциацията SD, която поема задачата да определя стандарти за карти с памет, обяви нови спецификации на SD 8.0 за предстоящите карти на Express Express Memory.

Новите SD карти ще поддържат скоростта на трансфер от 4 гигабайта в секунда (3,938 мегабайта в секунда, за да бъдем точни) с помощта на PCIe 4.0 и NVMe интерфейси, същите в които се намират в SSD дисковете. Това е четири пъти по-бързо от сегашните SD Express карти, които предлагат максимална скорост от 985 Mbps.

Със скорост на предаване на данни от около 4Gbps, картите с памет, базирани на спецификации SD 8.0, ще бъдат по-бързи от стандартните SSD за компютри, които обикновено предлагат скорост в диапазона от 2000-3000 Mbps.

По-бързите скорости на пренос на данни в най-новите стандарти за карта с памет могат да бъдат причислени към нова архитектура с два реда пина, които поддържат едно или две PCIe 4 ленти.

Според SD Association, спецификациите на SD 8.0 ще се окажат предимство за прехвърляне на големи количества данни в интензивни задачи като супер-бавно движение, видео RAW режим на непрекъснато снимане, 8K заснемане и възпроизвеждане на видеоклипове и 360-градусови камери / видеоклипове.

SD 8.0 спецификации ще бъдат налични във всички капацитети за съхранение, включително SDHC, SDXC и SDUC. Следователно това означава, че скоро можете да закупите SDUC 128TB карта с памет на базата на спецификации SD 8.0, тъй като това е най-големият обем памет, наличен в картата с памет.

Въпреки това, ще трябва да изчакате дълго, докато производителите на карти с памет приемат спецификациите и пуснат картите, изградени върху спецификациите на SD 8.0. Асоциацията потвърди, че както всички предишни спецификации, SD 8.0 ще поддържа обратно съвместимост.