close
Хардуер

Сега Olympus ви позволява да използвате някои от безогледалните си фотоапарати като уеб камери

olympus-om-d-e-m5-mark-iii-dm-7-416×3467

Olympus се превръща в най-новата компания за камери, която пуска приложение, което позволява на клиентите да използват фотоапаратите си като висококачествени уеб камери с ново приложение на OM-D Webcam Beta, чрез PetaPixel.

Засега OM-D Webcam Beta поддържа само Windows компютри и работи с пет модела на Olympus: OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Марк III и OM-D E-M5 Марк II.

Настройката на вашата камера е лесна: просто инсталирайте приложението, свържете камерата си през USB-C порта, включете го и стартирайте софтуера, след което вашата камера Olympus ще се появи като опция в избраното от вас видеоконферентно приложение както всяка друга интегрирана или USB камера.

Olympus отбелязва, че софтуерът OM-D Webcam Beta не ползва звук от камерата – вместо това ще разчитате на вътрешния микрофон на компютъра или на външния USB микрофон, както обикновено. Решението е умишлено, отбелязва компанията, тъй като позволява на потребителите да поставят камерата на най-доброто място за видео, без да се притесняват да не са твърде далеч, за да вдигнат гласа ви.

С пускането на новата OM-D Webcam Beta, Olympus се присъединява към Fujifilm, Canon и Panasonic в пускането на софтуер, който улеснява използването на вашия фотоапарат като уеб камера. (Въпреки че Fujifilm и Canon са малко по-напред, като двете компании поддържат Mac компютри в допълнение към Windows.)

Наскоро Olympus обяви, че изцяло ще напусне бизнеса с камери, като планира да продаде целия си отдел за изображения на инвестиционния фонд Japan Industrial Partners, като се позова на спад на бизнеса на пазара на камери. Въпреки тези планове, изглежда, че Olympus не просто оставя клиентите си в забава с разработването на нов софтуер като OM-D Webcam Beta, но и наскоро обявената план на обективите за съществуващите си продукти.