close
Без категория

Най-добрите касетни декове за дома

1604329109_de824b00-1d1b-11eb-917a-9bd5acaef2b6

Докато касетите стават все по-честа гледка за музикалните фенове през последните години, новите плейъри се намират по-трудно — особено в сравнение с грамофони. Много малко производители произвеждат нови касетофони, така че ако търсите касетофон за домашно слушане, вероятно ще трябва да разчитате на пазарите втора употреба.

Пазаруването на касетофон за домашно слушане може да бъде трудна задача. Сайтове като eBay, Gumtree и bazar.bg са жизнважни опции.

Когато става въпрос за касетофони за домашно слушане, има много функции, които могат да бъдат много объркващи — и специфични за възпроизвеждането на касети. Въпреки че наличието на тези функции под ръка може да подобри вашето възпроизвеждане, те не са от съществено значение за приятна сесия за слушане, така че не се стресирайте, ако моделът, на който сте се спрели, не отговаря на всичките ви изисквания.

Японските производители са произвели надеждни, страхотно звучащи касетофони по време на златната ера на издаването на касети, така че никога не пречи да изберете марка от Япония, ако трябва да стесните избора си.

Denon DRS-810
Цена: до 500 лв
Плюсове: Елегантен дизайн; добър звук
Недостатъци: Трудно се намира, има дистанционно

Оценка: Касетофон с отличителен дизайн — изглежда като CD плейър, но всъщност е стабилен касетен дек.

Ако сте хвърлили бърз поглед на Denon DRS-810, може да го сбъркате с CD плейър. Когато този продукт беше пуснат в началото на 1990-те години, касетите вече бяха на път да излязат – и Denon бяха добре наясно с този факт. Целта на този касетофон беше да даде нов живот на касетофоните, като имитира футуристичните и основни форми, които бяха популярни сред CD плейърите по това време. Още по-необичайно за касетофон от неговата епоха, той имаше механизъм за зареждане на чекмеджета, който ви позволяваше да зареждате ленти от предната страна на устройството. Това устройство се предлага с няколко функции, които допринасят за превъзходен звуков профил, включително Dolby HX pro, намаляване на шума B+C и ръчно регулиране на отклонението.

Marantz SD 1000
Цена: 150 лв
Плюсове: Страхотен звук; евтина цена
Минуси: Липсват функции

Заключение: SD 1000 от Marantz се отличава с рационализиран дизайн, който в комбинация със звуковия профил на марката създава идеалното изживяване при слушане. Единственото ни оплакване е, че не е оборудван с допълнителни функции.

Продуктите, които Maranatz произвежда имат визия и звук, които са изцяло техни. SD 1000 отговаря на тези очаквания: той е безупречен, надежден и произвежда невероятен звук. Този дек няма много вградени възможности, но компенсира това, като поставя своето топло, студийно еквивалентно качество на звука в челните редици на своята дизайнерска философия.

Akai GX-M10
Цена: 180 лв
Плюсове: надежден; система против шум Dolby B
Минуси: няма

Оценка: GX-M10 може да се продава само въз основа на красотата на своя дизайн, но носи тежест и в звука, който произвежда.

Този дек има вечен дизайн, който е изцяло сребрист и елегантен — главата за запис/възпроизвеждане се състои от стъклена и феритна повърхност — което го прави отличен избор за фокусна точка на всяка домашна аудио система.

Tandberg TCD 310
Цена: 300 лв
Плюсове: надежден; създаден да издържи; добър звук
Минуси: необичаен дизайн

Оценка: Дековете Tandberg TCD 310 са създадени да издържат години на употреба; в резултат на това се изисква много малко поддръжка и не е необичайно да се натъкнете на единици, които изглеждат почти неизползвани.

Tandberg TCD 310 е меко казано малко неудобен. Докато касетъчните декове обикновено стоят високи вертикално, TCD 310 стои най-добре на гърба си хоризонтално. Но след като преодолеете това, скоро ще осъзнаете всички плюсове, които този плеър може да предложи: звучи наистина добре и е супер издръжлив — изисква по-малко поддръжка от всички други плеъри, които ще намерите на пазара втора употреба.

Yamaha K-1020
Цена: 300-900 лв
Плюсове: Страхотна шумоподтискаща система
Минуси: Липсват функции

Оценка: K-1020 е конвенционален касетен дек, който не се предлага с прекомерен брой възможности. Въпреки това, когато му липсват функции, той компенсира това с отличен механизъм за намаляване на шума.

Външният вид на този дек и функционалността, която предоставя, са донякъде стандартни, но неговият механизъм за намаляване на шума е мястото, където превъзхожда. Осигурявайки една от най-ефективните системи, Dolby B/C, HX-Pro и DBX са включени в един звяр – което го прави един от най-добрите в своя ценови диапазон. В допълнение, Yamaha направи K-1020 много лесен за работа, така че ако всичко, което искате да правите, е да пускате касети, без да се разсейвате от много допълнителни функции, ние силно препоръчваме да изберете този модел.

Tascam 122 MK II
Цена: около 600 лв
Плюсове: тонове функции
Минуси: Твърде много бутони

Оценка: Страхотен дек, предлаган от доверена марка, която има много вградени функции.

Това бижу съдържа голям брой функции, всички от които могат да бъдат достъпни чрез бутоните, разположени на повърхността му. Пълният логически контрол върху всички двигатели в транспортната система позволява дисплей с цифров брояч на лентата, памет, която може да се нулира до нула, и TRT дисплей, който показва времето, през което лентата е работила. Включен е и контрол на височината, а дистанционен конектор на гърба ви дава пълен достъп до транспортните функции и светлините за състояние. Честно казано, когато става въпрос за ленти, няма много неща, които тази машина да не може да направи.

Nakamichi 680ZX
Цена: около 1200 лв
Плюсове: Страхотно качество на изработка; уникален звук; аудиофилски функции
Минуси: няма

Оценка: Отличният 680ZX беше скъпа машина навремето, но сега можете да ги намерите на по-достъпна цена.

Качеството на звука на касетофона Nakamichi е различно от това на никоя друга марка: те са сложни, мощни и прозрачни, но въпреки това успяват да поддържат необичайно ниво на мекота. 680ZX не е изключение от това правило. Този касетен дек беше предложен за продажба за първи път през 1970 г. за $1300, но сега може да бъде взет за по-близо до 1200 лв, осигурявайки ви професионални функции от най-висок клас, без да натоварвате бюджета си със същото напрежение. Той идва с RAMM: усъвършенствана функция „Музикална памет с произволен достъп“, която обикновено се предлага само в по-професионалните аудиофилски декове.

Pioneer CT-F1000
Цена: 1500-2500 лв
Плюсове: пълни функции
Минуси: няма

Оценка: CT-F1000 е красив касетофон, който се представя изключително добре.

CT-F1000 от Pioneer е касетен дек, който предоставя почти всичко, от което може да се нуждаете: идва с много функции, прекрасен е на вид и произвежда звук от най-високо качество. Ще намерите напълно автоматизиран лентов детектор CrO2, няколко настройки за отклонение и изравняване, контрол на височината на звука, спиране на паметта, MPX филтър, компенсатор на провисването на лентата, осцилатор и пълно автоматично спиране, в допълнение към други функции. Главите за възпроизвеждане и запис са с изключително качество, тъй като са произведени от единичен феритен кристал, а не от феритни зърна. В допълнение, висококачественият DC сервомотор гарантира, че има малко бум или трептене в аудиото.