close
Новини

Завръщането на аудио-касетите

basf_lh_120_071126

Искате да си купите касетен дек през 2018-а година! Да, това е възможно, край на слуховете – световно известния прозводител Teac преоткрива касетните декове.

Въпреки че много хора днес никога не са изпозлвали такъв тип носители на музика, че дори не са ползвали CD през живота си. Или пък си мислите че вече няма нужда от тези стари формати. Но ето че днес имаме модела Teac AD-850.

Първото нещо което забелязваме в модела не е касетния отвор, а доста претрупания преден панел. AD-850 е всичко в едно аудио система. Имате нужда единствено от усилвател и сте готови. Разполагате с USB вход, CD плейър, аналогов RCA вход, възможност за включване на микрофон и класическото гнездо за аудио касети.

Самия запис върху аудио касети е доста лесен и интуитивен, дори човек който никога не е ползвал такъв носител ще може да се оринтира в управлението на дека. А дали днес могат да се намерят такива касети – отговора е ДА. Все още се произвеждат, един от активните производителите е амерканската фирма – Национална Аудио Компания. Като те отчитат увеличаване на търсенето на касети през последните години.

Дека има вграден CD аудио плеър, вместо да имате отдено устройство за прослушване на CD-ROM дискове – може да ги пускате през AD-850, това ви спестява място от допълнително устройство както и кабели. А USB входа идва като бонус, чрез него може да си слшате MP3 файлове. USB порта на предния панел обаче не е само за слушане на музика. Може да се използва и за запис като прехвърляте музка от различните носители. Жака за микрофона който може да включите – може да запишете разговор или да го ползвате като караоке.

Пълните характеристики на новият касетен дек Teac AD-850 може да видите на сайта на производителя, а цената на която се продава в момента на сайта на амазон е 499 долара. Teac разполагат и с още един модел в момента – двукасетен дек W-890R който се предлага в черен или сребрист цвят.