close
Crypto

Дебитна карта Wirex

maxresdefault

Не би ли било хубаво, ако можете да преобразувате криптовалутите си в ежедневни покупки и да купувате стоки с биткойни и други алткойни? Е, сега можете. Просто вземете крипто дебитна карта и купете също не-виртуални стоки (сандвичи, дънки, градинарски принадлежности и т.н.) с вашите крипто активи. Може да направите това с Wirex Card – една от многото дебитни карти за криптовалута.

Основна информация

Wirex Card поддържа 10 различни криптовалути: BTC, LTC, ETH, XRP, WAVES, WOLLO, DAI, NANO, XLM и Wirex маркери. По отношение на фиатните валути, Wirex Card поддържа EUR, GBP и USD.

През август 2019 г. Wirex Card получи членство от тип II в Японската асоциация за обмен на виртуална валута (JVCEA). Те бяха осмата компания за финансови услуги, която направи това. Членството е огромен крайъгълен камък по пътя към ставането на легален доставчик на услуги за обмен на крипто активи в Япония.

Картата Wirex също успя да събере 2 600 000 регистрирани клиенти през септември 2019. 3000 души се регистрират всеки ден. Между тях клиентите на Wirex явно купуват средно 1126 чаши кафе всеки ден в 193 държави. Във Великобритания най-популярните места за използване на Wirex карта са Amazon, Sainsburys и McDonalds.

Виза карта

Wirex Card е VISA-карта, което означава, че можете да използвате картата във всеки момент на плащане, който приема VISA. Това, разбира се, е голямо предимство, тъй като VISA е най-широко приетата карта в света (заедно с MasterCard).


Такси за карта на Wirex

Таксите на Wirex Card не са особено високи. Разбира се, има такси, свързани с използването му, но те не са възпиращи за използването му според нас.

Месечната такса 1.20 евро.

Използването на банкомат води до фиксирана такса от 3,50 върху изтеглената сума. Това може да се окаже неизгодно в страни, в които нормалните банкомати позволяват изтегляне само на по-малки суми. При такива сценарии, за да изтеглите по-голяма сума, трябва да изтеглите няколко пъти, като по този начин задействате фиксираната такса всеки път. Обикновено можете да избегнете това, като просто отидете в местна банка на съответното място. Местните банки обикновено разрешават по-големи тегления.

Освен това, най-важната такса от всички тях, комисионната за харчене. Wirex Card ви таксува 3.00%. Това означава, че ако закупите хубав пуловер за 100 лева, това ще намали криптовалутите ви с 103 лева. Въпреки това, различно от много други дебитни карти за криптовалута, Wirex Card има и програма за връщане на пари. Правилата за него са прости: платете нещо в магазина и вземете до 1,50% обратно в Bitcoin.

Максималният депозит за картата на Wirex е 1000 USD.

Заключителни бележки

Може да прегледате мненията за Wirex на сайта на https://uk.trustpilot.com/ (на английски е)

И накрая, ако това е дебитната карта на криптовалутата за вас, поздравления. Регистрирайте се тук СЕГА.